כריתת עצים

שירותי גיזום >כריתת עצים

מי יכול לבצע כריתת עצים?

כריתת עצים יכולה להתבצע רק על ידי מומחים כמו אריאל הגוזם ואחרים שהתמחו בתחום והם בעלי תעודה מוסמכת. העצים הם אורגניזם מורכב מאוד ולכן כל כך חשוב לעבור הכשרה על מנת לטפל בהם כמו שצריך.

על-פי החוק בישראל – כריתת עצים, גם בתוך גינה פרטית, יכולה להתבצע רק על-ידי איש מקצוע (כורת עצים), שמסוגל לבצע כריתה בטיחותית מבלי לפגוע בתשתיות, לסכן את העוברים והשבים וכמובן לסכן את עצמו.

כמו בכל מקצוע אחר, גם בתחום העצים יש דרגות מומחיות שונות ולא כל אחד שמחזיק בתעודת גננות יכול לכרות עצים.

חלק מהעצים בישראל אסורים לכריתה על-פי חוק

לנו, יש אישור לכריתת עצים

עצי פרי ועצים בוגרים (בגובה 2 מטרים, בקוטר של 10 ס"מ לפחות ובעלי גזע בגובה 130 ס"מ). אם בכל זאת יש צורך מהותי לכרות עצים שכאלו, יש לפנות לפקיד היערות ולקבל אישור מיוחד לכריתת עץ. הדבר נכון הן לגבי עצים שגדלים בשטחים ציבוריים ונמצאים באחריות העירייה, והן כאלו שגדלים בשטחים פרטיים

המשרד להגנת הסביבה ומנהל מקרקעי ישראל הם הגופים האחראיים על העצים ועל פיזורם ברחבי הארץ. בתוך הערים הגדולות – ירושלים, חיפה ותל-אביב – פועלות ועדות מיוחדות, שקובעות מתי ואלו עצים ניתן לכרות.

מתי צריך לכרות עצים?

איך כורתים עצים?

כריתת עצים הינה פעולה הכולל מספר שלבים עיקריים – אבחון הצורך, תכנון הפעולה וכמובן – כריתה ופינוי הפסולת 

  1. אבחון – בשלב הראשון יש להבין האם אין מנוס והפתרון המועדף הוא אכן לכרות את העץ. במידה ומדובר על עץ חולה ויבש שעלול להדביק עצים נוספים או שמדובר במקרים בהם קיימת סכנה בטיחותית, אין מנוס מכריתה מלאה. אך אם מדובר על מפגע אסתטי או תברואתי בלבד, כדאי לשקול את גיזום העץ ולא כריתה מוחלטת.
  2. תכנון – לאחר שהגיעו למסקנה שאין מנוס מכריתה, יש להתחיל בתכנון הפעולה. תכנון כולל הגשת בקשות לקבלת אישורי כריתה, תכנון העבודה המעשית והזמנת מומחים שיבצעו את הכריתה בפועל. בקשת אישור היא עניין פרוצדורלי לכל דבר ובמקרים חריגים בהם לא מתקבל אישור, ניתן להגיש טופס ערר לדיון חוזר בבקשה.
  3. כריתה – השלב השלישי והאחרון הוא כמובן שלב הכריתה. לאחר שהתקבלו האישורים והוזמנו המומחים, ניתן להתחיל בכריתת העץ. את פעולת הכריתה יש לבצע באופן מקצועי בכדי שלא להזיק לסביבה או לעצים אחרים. לאחר סיום הפעולה, יש לדאוג לפינוי כל הפסולת והגזם.

כריתת עצים מקצועית תמונות מהשטח

כריתת עצים בבית פרטי

רבים שואלים – מה דינו של עץ שנמצא בשטח פרטי והאם מותר לכרות עצים שנמצאים בחצר פרטית? אז התשובה לכך היא לא.

למה? כל העצים הבוגרים שנמצאים במדינת ישראל, נחשבים למוגנים ולכן, גם אם מדובר בעצים שנמצאים בשטחו של בית פרטי, אוסר החוק לכרות אותו ללא אישור. אם דיירי הבית הגיעו למסקנה שהעץ מפריע להם ואינו מביא כל תועלת, הם יכולים להגיש בקשה לפקיד היערות בעירם ולקבל ממנו אישור לכריתת העץ.

כריתת עצים בבניין מגורים

בניין מגורים אינו שונה לעניין כריתת עצים מבית פרטי. גם עצים שנמצאים בסביבה של בניין מגורים הינם מוגנים ואסורים לכריתה.

יש לציין, כי ערכה של דירה המוקפת בעצים או כזו אשר מבעד לחלונותיה נראים עצים, גבוה יותר בכ5% עד 10% ולכן, אם יש עצים בחצר הבניין שלא מהווים סכנה לבני האדם, אין עניין להתחכם ולנסות לקבל אישור לכרות אותם, אלא כדאי להשאיר אותם הן ליופי והן בשביל להעלות את ערך הדירות.